Поради светски популарниот филмски серијал „Игра на троновите“, Дубровник се задушува од туристи.

Во репортажата што ја направи „Дојче веле“, се вели дека милиони странци се слеваат во хрватскиот пристанишен град за да ги посетат местата на кои е сниман серијалот.

Тоа е причина за тоа што гласовите на локалното население стануваат се посилни и погласни против масовниот туризам.

Репортажата на „Дојче веле“ погледнете ја тука: