Атентатот на српскиот претседател Александар Вучиќ бил нарачан од Јужна Америка, а егзекуцијата требало да се изврши во првата половина на февруари од снајперист, поранешен воен специјален агент кој, според Европол, претходно извршил „црни операции“. за мафијата и западните служби!?! , пишува „Информер“

Станува збор за доверливи информации до кои дошла полиција на земја од ЕУ и ја доставила до српското МВР на 14 јануари.Се наведуваат бројни податоци – имиња на заговорници, имиња и адреси на фронт фирми кои учествувале во набавката и транспортот на оружјето што требало да се искористи за убиството, како и бројни други детални информации за планот за ликвидација на Вучиќ.

Според Европол, убиството на претседателот на Србија директно го наредил водачот на озлогласениот „кавачки клан“, Радоје Звицер, кој според разузнавачките податоци моментално се наоѓа во Јужна Америка, најверојатно во Колумбија. Тој ангажирал поранешен воен специјален агент за убиството преку посредник.

– Според Европол, атентаторот веќе извршил таканаречени „црни операции“ за мафијата и западните служби. За оваа работа му ветиле хонорар од еден милион долари, плус сите трошоци и логистика. Детално е планирано и негово извлекување од Србија по атентатот и „трајно сместување“ во јужноамериканска држава – јавува соговорникот на Информер кој е запознаен со извештајот на Европол.

Се разработувале два плана.

Едниот план бил тоа да се направи на јавен собир, а другиот беше да се пресретне колоната на Вучиќ и да се оспори сообраќајот по што ќе биде ликвидиран