Српските медиуми пишуваат о како изгледале првите неколку часа по убиството на 15 јануари 2000 година во хотелот Интерконтинентал.

Телото на Аркан долго било во мртовечница и била правена детална обдукција од српски но и од експерти од Хаг.

Од Хаг дојдоа да се уверат дали навистина е тој.Имаа потерница по него и за да ја укинат мораа 100 посто да се уверат дека е тој. Му зедоа и ДНК материјал кој го донесоа со себе и го тргнаа секој сомнеж дека е жив-пишуваат српските медиуми.