Македонските туристи, посебно оние со поплиток џеб за своја летна дестинација ја одбиваат Паралија. Ова летувалиште нуди се што може да посакаат, ниски цени, евтино сместување, песочни плажи…

Но, на социјалните мрежи се појави видео од водата во Паралија која е екстремно загадено. Морето е преполно со ѓубре и наликува на депонија. Не се знае која е причината, дали тоа е надојдената вода од ветришта или пак не функционира прочистителната станица па губрето завршува во морето.