Погребот на црногорскиот нарко бос Ранко Ескобар и опремата што се користеше го врати интересот за заштитна опрема која се користи за обезбедување на важни личности.

Покрај заштитен чадор посои и панцирно кебе. Тоа е ќебе отпорно на куршуми изгледа како актовка и се отвора со притискање на копче.

Заштитното балистичко ќебе е изработено од истиот материјал како и панцирот и е тешко е да се пробие. Ако го држите над личноста што ја штитите, тешко е нешто да го удри, заштитен е од куршуми, експлозии и било каков било удар.

Ова ќебе веќе е користено од српските служби при трансферот на патријархот Порфирије од Подгорица до Цетиње.