Српската полиција во поголема акција го упаси поранешниот телохранител на Аркан, Звонко Матеовиќ. Тој падна поради основно сомневање дека учествувал во повеќе кривични дела како што се изнуда и рекетирање.

Маетовиќ за време на атентатот врз Аркан во хотелот „Интерконтинентал“ во 2000 година пукаше во убиецот Добросав Гавриќ кој се уште е во бегство во Јужна Африка.