Во српските медиуми се појави фотографија од оружјето  со кое на денешен ден е убиен поранешниот српски премиер Зоран Ѓинѓиќ.

Станува збор за снајпер со кој Звездан Јовановиќ пред зградата на владата го застрела премиерот кој почина набрзо во болница. На судењето се докажа дека нарачател бил поранешниот прв човек на Црвените беретки Милорад Улемек Легија но не и мотивите за убиството.