Eден од организаторите на атентатот врз Ѓингиќ е задолжен за лебот во затворот
Александар Симовиќ (46), осуден на 35 години затвор за учество во убиството на премиерот Зоран Ѓинѓиќ и други злосторства на таканаречениот Земунски клан, брои леб во затворот „Забела“ во Пожаревац.

Симовиќ го има најдоброто работно место во цела „Забела“. Го брои лебот што им се доставува на затворениците, шета низ целиот комплекс каде има пет-шест павилјони и болници и е прилично привилегиран.

Неовиот брат Милош е исто така во „Алкатраз“ и е осуден на вкупно 30 години затвор за учество во атентатот на Зоран Ѓинѓиќ и низа други убиства и киднапирања на Земунскиот клан.
Тие наводно се обиделе да комуницираат но тоа било спречено од затворската полиција.