Новата власта во Црна Гора иако најавуваше дека ќе му го скрати луксузот на претседателот Мило Ѓукановиќ сепак ја промени својата одлука.

Така, иако се говореше дека првата мерка ќе биде заплена на неговата лимузина тоа нема да се случи.

Ѓукановиќ ќе остане да се вози во својот Мајбах од 600.000 евраа кој требаше да биде запленет и продаден.