Европа и целиот свет молчат на создавањето на Голема Албанија и се прават дека не гледаат какво зло се подготвува, вели министерот за одбрана на Србија, Мирослав Вулин.

Тој предупредува дека Голема Албанија не може да биде создадена без конфликт на целиот Балкан.

Ако ЕУ не сака да ја запре Голема Алнија,ако не става во ист кош, тогаш треба да ја промениме позиција кон ЕУ и да ја редефинираме нашата политика. Јас тоа неколку пати го барав од претседателот Вучиќ но бе добив поддршка. Прашање е дали ни треба таква ЕУ-анализира Вулин.