Откако министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ обелодени дека амбасадорката на Косово Вљора Читаку има српско државјанство, „Блиц“ пишува дека уште неколкумина политичари од Косово поседуваат српски пасош.

Тоа се претседателот Хашим Тачи, претседателот на Парламентот Кадри Весели, но и најверојатниот нов премиер Кадри Весели.

Сите тие добиле српско државјанство кога Косово било дел од Србија а потоа не барале отпуст.