Според обвинението поднесено во Црна Гора, Јован Вукотиќ од Котор за кој се отри дека има и македонски пасош  товари дека побарал од Емил Тузовиќ, кој е во украински притвор поради обид за ликвидација на Радоје Звицер и Слободан Кашчелан.

Според весникот„Побједа“  Вукотиќ побарал од Тузовиќ да ангажира извесен мафијаш виан Чиле да направи бомба (шерпа) за да ги убие водачите на противничкиот клан.

Доказите содржеле транскрипти од комуникациите преку апликацијата Скај каде Вукотиќ нуди 4 милиони евра за убиството на водачите на спротивната група, Слободан Кашчелан и Радоје Звицер.

Според планот на оваа група, Кашчелан требало да биде ликвидиран со закачување на експлозивна направа со голема разорна моќ со магнети на убијци од мотор во движење на покривот на возилото во кое би бил Слободан.