Едно од најпрестижните места во Хрватска е „Вилата Далмација“ во Сплит. Таа е позната како летната резиденција на Маршалот каде често знаел да дојде и приватно со Јованка но и да донесе важни гости.

Па така на познатата тераса Тито ги нагостил и Винстон Черчил и  Индира Ганди.

Во вилата е зачуван автентичниот мебел и уредување од тоа време а градот Сплит ја изнајмува за свадби и кофеенции а цената е 10.000 евра за еден ден.

Погледнете каде уживал малиот Јоже.