Соработничкиот сведок Срѓан Лалиќ на судењето откри нови грозоморни детали од убиствата, а го спомна и љубовникот на Марко Миљковиќ.

Откако Беливук заврши со испрашувањето на Лалиќ, Миљковиќ се огласи затоа што сакаше да му постави уште неколку прашања.

Миљковиќ: Дали обвинителите имаа „Скај“ од некој друг?

Лалиќ: Знам дека твојот љубовник има што јас го добив

Миљковиќ: Судија, зошто не ме обвини за повеќе убиства, а не само шест?

Судијата потоа праша зошто е важен тој одговор.

Лалиќ: Твојата љубовница Ана имаше „Скај“ која ја викавме Пепелашка на скијање и  е поубава од жена ти.

Миљковиќ: Па, знам и за твоето момче Борис Војиновиќ и девојката со која беше која шишае кучиња-рече Месарот.