На годишнината од падот на Слободан Милошевиќ излегуваат нови детали од тоа што се случувало ноќта пред 5-ти октомври 2000 година кога се случија демонтрациите.Повод за протесите беше победата на Милошевиќ врз Коштуница иако опозицијата сметаше дека кандидатот на ДОС е вистинскиот победник.

Таа ноќ припаднците на Земунскиот клан договориле средба на Милорад Улемек Легија, кој бил главен на Црвените беретки и лидерот на тогашната опозиција Зоран Ѓинѓиќ.

Тие се возеле во џип низ Белград и Легија се интересирал што ќе се случува со земјата кога опозицијата ќе ја преземе власта.

Седнаа во колата и Легија праша дали ќе ги нападнат касарните и дали НАТО ќе влезе во Србија. Зоран го смирувал со зборовите дека единствена намера е да ја земат власта која ја добиле на избори-вели извор од српските разузнувачки служби.