Пред 18 години се случи убиството на еден од клучните сведоци во случајот со атентатот на поранешниот српски премиер Зоран Ѓинѓиќ.

Кујо Кријешторац, кој на фотографијата на денот на атентатот на премиерот Зоран Ѓинѓиќ на улицата Гепратова го виде обвинетиот Владимир Милисављевиќ, познат како  Влада Будала, а потоа го препозна обвинетиот на фотографијата,  но не дочека да даде исказ на главниот судење.

Кујо Кријешторац рече дека два-три дена го гледал Влада, но и непосредно пред атентатот, на улицата „Адмирал Гепрат“ пред број 14, од каде што бил застрелан премиерот.

Кујештерац изјави дека во март 2003 година постојано минувал покрај улицата Гепратова, поради реновирањето на пекарата на Балканска, но дека во тие денови на таа улица владеела „некаква чудна атмосфера“.