На социјалните мрежи кружи видео во кое се бара Албанците на Косово да ги бојкотираат српските производи. На видеото се прикажани неколку производи како„Плазма“, чипсот „Чипси“,  „Медено срце“ популарната штрудла кои според косоварите се „полни со куршуми“ и не треба да се купуваат.