Ветрот носеше се пред себе. Вакво невреме не се памети. Плажите се уништени, дрвата откорнати.Вака изгледа денеска место Неа Каликратија по вчерашото невреме кое го зафати речиси целиот полуостров.

Туристите кои се таму објавуваат видео од невремето во кое се повредени повеќе од сто луѓе а прогласена е и вонредна состојба.