Претседателот на Косово има една од најнезаштитените шифри на својот компујтер.

На социјалните мрежи се појави видео на кое се гледа како Тачи го уклучува својот компујтер и според движењето на раката од лево кон десно се гледа дека ја внесува шифрата 1,2,3,4,5,6.