Гробиштата во Шкалари гробниците се распродадени, а нивните цени се околу 4.000 евра

Времето на погребот на Јован Вукотиќ (42) од безбедносни причини се чува во тајност, а последното збогување ќе се одржи на гробиштата во неговото родно Шкаљари во Котор.

Како што беше кажано вчера на гробиштата Шкалјари, погребот на Вукотиќ, чие тело треба да биде донесено од Турција, се уште не е закажан.

– На овие гробишта гробниците се распродадени, а нивните цени се околу 4.000 евра. Одамна не сме продале нови. Ги нема. Само ако некој не си го продаде гробното место на друг-велат од управата.