Дијана Хркаловиќ, поранешната државна секретарка во Министерството за внатрешни работи на Србија имала исклучително тешка операција, која за малку не завршила фатално.

При редовен гинеколошки преглед и е дијагностициран рак на матката, кој нормално е многу тешко да се открие бидејќи не е придружен со болка. Ракот бил во напредна фаза и била неопходна итна операција.

За време на операцијата се влошила состојбата бидејќи и пукна стомачната аорта. Но , за среќа сега е добро.

Сега сум конечно добро, закрепнувам, благодарение на нашите врвни лекари кои ме оперираа во мала болница-вели Хркаловиќ