Дијана Хркаловиќ, поранешна државна секретарка во српското МВР против која се води судски процес вели дека нема никакаква поврзаност со криминалците во Србија, посебно не со кланот на Веља Невоља. За него вели дека е патолошки лажго а за такви е обучувана од страна на ФБИ.

Јас сум зависник од адреналин и ми беше интересно да ги решам тие комплицирани случаи. Борбата против криминалот ми беше интересна. Како дете всушност сонував да бидам профилист, односно личност која ги профилира сторителите на убиство. ФБИ ме обучи за ова за што сонував-изјави Хркаловиќ за Пинк ТВ.