Денеска се навршуваат 24 години од НАТО бомбардирањето на Сојузна Република Југославија, а на Инстаграм веќе неколку години кружи видео кое најсликовито го прикажува целиот ужас.

Уништени мостови, срамнети со земја институции и значајни државни објекти,  касарни и единиците за воздушна одбрана на Армијата на СРЈ и во Батајница, Младеновац, Приштина и други места.

Веќе неколку години на Инстаграм кружи видео кое најсликовито ја опишува трагедијата на српскиот народ.  „Да не се  заборави“.