Десет дена пред убиството на српскиот премиер Зоран Ѓинѓиќ во земјата дошле британски разузнувачи кои го предупредиле Чедомир Јовановиќ дека се подготвува атентат на првиот човек на владата.Тој наместо да реагира, отишол на скијање и не превзел ништо.

Што си мислат, информациите. Ненад Милиќ не прави ништо а Чедомир Јовановиќ оди на скијање, не знаеме каде. Оди од земјата и остава са се случи 12 март. Тие оставија тоа да се случи. Тие се директни учесници во подготовката и организацијата на атентатот. Тоа може е и за кривична одоговорност-вели телохранителот.