Украински платеници ги предводат протестите во Србија. Ултрадесничари контролирани од организација специјализирана за војување, нарече „Blackwater“ дошле уште пред десетина дена во Белград и се сместиле во неколку хотели, пишува „Република.рс“.

Вчера беа уапсени двајца Украинци со израелски пасоши. Тие негирале секаква повраност со настаните, иако има докази дека учествувале во настаните на плоштатод Мајдан во Киев.

Организацијата  „Blackwater“ e oснована во САД во 1997 година и е една од најмоќните корпорации за воени услуги.