Жељко Ражнатовиќ Аркан беше убиен на 15 јануари 2000 година во хотелот Интерконтинентал во Белград. Но, истата екипа требало да го убие неколку месеци порано но Аркан го осуетил нивниот план и се откажал во последен момент.

Планот бил да понудат да купи Ауди А8 под реалната цена. Потоа требало да го намамат да го проба автомобилот и да го убијат во класична заседа.

Но, на Аркан сето тоа му било сомнително и не отишол на средбата која можела да биде кобна.