Премиерот Зоран Заев денеска на собраниската комисија бранејќи ги уставните измени во делот на АСНОМ рече дека е свесен дека одлуки и проглас не е исто но оти треба да имаме предвид дека правиме договор.

Заев смета дека Преамбулата е историски документ и дека таа не се менува, но оти некои делови кои може да предизвикуваат проблеми како што се „Македонци од Бугарија ослободете се од поробените територии“ треба да се отстранат бидејќи ќе се пренесе лоша порака на децата во Македонија и во Грција дека тоа се уште преовладува.