Лидерот на Алијансата за Албанците Зијадин Села денеска побара кога веќе се отвора Прембулата и албанскиот народ да биде на исто ниво со македонскиот. Со сегашниот текст на  Преамбулата се спомнува Македонскиот народ, како и граѓаните кои живеат во нејзините граници а кои се дел од албанскиот народ….

Села сега бара тоа да се промени.