Лидерот на СДСМ, Зоран Заев вели дека нашата земја добро се справува со корона вирусот и оти сме добар премиер. Доказ за тоа е што многу од амбасадорите решиле да не си заминат туку останале во земјава.

На крајот ние сме една кока кола фабрика, толку е нашето население, колку што има вработени во една фирма како што е кока кола или другите. Можеме ако сакаме и ние подобро да се организираме ако институциите се максимално професионални а политиката тоа да им го овозможи-објасни Заев во „Само интервју“ на Канал 5.