Премиерот Зоран Заев денеска ја убедуваше јавноста дека со Договорот од Преспа и промената на Уставот никој нема да биде нарекуван Северномакедонец.

Во отсуство на експерти кои не го поставуваат ова прашање, денеска во Универзитетот ФОН обични граѓани го прашаа премиерот како се чувствувал утрото по отворањето на уставните измени во Собранието.

Северномакедонци ниту ќе бидат јас ниту децата. Јасно е утврдено дека сме Македонци и зборуваме македонски јазик.Многу важно е што тоа веќе никој нема да ни го оспорува.Досега  ни беше непризнаено право на наша определба како мнозинска заедница во Рапублика Македонија-Македонците-објаснува премиерот.