Премиерот Заев смета дека сега било вистинскиот момент за решавање на спорот за името и дека и грчката страна препознала дека треба да се затвори ова прашање. Тој уверува дека ова е фер и праведно решение бидејќи е факт дека од таа географска Македонија ние сме северниот дел.

Премиерот тврди дека референдумот бил успешен, но дека одлука не била донесена и оти процедурата се префрлила во Собранието.