Премиерот Зоран Заев вели дека добро се сеќава на состанокот што го имале со Бојан Јовановски и на кој се разговарало за обезбедување на простор за изградба на старски домови на кој му биле објаснето какви се постапките.

Тоа значи да се обезбедат локации во општините каде што тоа е возможно, да се аплицира со проекти, да се добијат одобренија за градба.На битолскиот регион и на други региони му требаат старачки домови тоа е дел од социјалните програми каде што сакаме да понудиме и квалитетни услови како Влада-објасни Заев.