Премиерот Зоран Заев ги поддржува случаите што ги отвори Антикорупциската комисија и според него тоа потрдува дека системот почнува да функционира. Според него, јасно е каде следуваат прекршочни казни и оти по нив ќе се постапува.

Антикорупциската комисија беше јасна, беше гласна и тоа е добро, потврдува дека имаме систем, тоа е најголемата вредност.Системот би бил систем ако ние постапуваме по него. Таму има јасни укажувања каде следуваат прекршочни казни-вели Заев