Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска го слави Свети Никола, а рано утринава отиде во црква со својот брат Андреј и синот Данило да го исечат лепчето.

На сите граѓани им посака среќна слава:

– Здравје и среќа на сите кои го слават Св. Никола, а особено на нашиот напатен народ на Косово и Метохија – рече Вучиќ.