Денеска од 12:30 до 14 часот во Скопје ќе бидат блокирани Владата и Министерството за надворешни работи со протестот што го организира ВМРО-ДПМНЕ поради случувањата со Бугарија и тајните преговори.

Опозициската партија претходно побара од премиерот Зоран Заев да објави што преговараат тајно во Софија. Одговор не беше добиен, па поради тоа е закажано денешното протестно блокирање на овие институции.

Блокадата се организира под мотото: „Оставка на Заев, слобода на народот. Протест сега за да не биде предоцна“.

Блокадата нема да го попречува движењето на возилата на брза помош, како и на другите работи кои мора итно да се извршуваат.