Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски во вчерашната емисија „Заспиј ако можеш“ проговори за влијанието кое го има порашениот премиер Зоран Заев го има кај сегашните министри и дека ова всушност е влада на Заев а не на Ковачевски.

Главниот обид на СДСМ е да претстават дека ова е нова влада но ова е стара влада. Клучните ресори и министри се исти и Зоран Заев си ја командува од позадина, сега веќе од Струмица. Проверете колку министри и крупни директори се отидени во Струмица во последниве недели, дали се гледаат таму со Заев. Веќе не во ресторанот Вила Парк туку во друг ресторан нов модерен, и што разговараат кога се гледаат со него-праша Николоски.