Владата на СДС и ДУИ, како за сите скандали досега, така и за овој поврзан со поранешниот генерален секретар на Владата, Драги Рашковски не дава одговор.Владата на СДС и ДУИ не дава одговор на многу јасни прашања, oбјаснува ВМРО-ДПМНЕ.

Зошто се исплаќаат 40 милиони евра за софтверски лиценци на фирма избор на Рашковски?

Зошто по три години продолжуваат да плаќаат на фирмата избрана од Рашковски иако истата услуга пред три години била 15, а сега 25 милиони евра?

Владата на СДС и ДУИ очигледно крие можен криминал.Во меѓувреме, укажавме дека со парите за изборот на фирма за лиценци ќе се направеше нова клиника, ќе се обезбедеа пари за лекот Трикафта за стотината болни од цистична фиброза. За потсетување на критичните осум пациенти Владата одобри 2,2 милиони евра за Трикафта