На вечерашната владина седница разрешени се директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија и В.Д. директорот на Јавното претпријатие за стопанисување со објекти за спорт во сопственост на Република Македонија, Шпенд Хајредин, пишува Centar.mk.

Разрешувањето следува по претходен предлог на Љупчо Николовски – Вицепремиерот за борба против корупција, за одржлив развој и човечки ресурси.