Зоран Заев и СДСМ имаат огромни успеси од кои што граѓаните на Република Македонија глава не можат да кренат,  обвини денеска портпаролот на ВМРО ДПМНЕ,  Наум Стоилковски. Тој ги презентираше  10-те  таканаречени најголеми успеси на оваа влада кои им го загорчија животот на граѓаните и потенцира колку побргу оваа влада на Зоран Заев си замине толку подобро.