Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на брифинг со новинарите денеска го откри слоганот со кој ќе се претстави партијата на претстојните локални избори.

„Создади нова иднина – промени, проекти, победи“.

Инаку ВМРО-ДПМНЕ на локалните избори ќе биде претставен под редниот број 7.Првиот круг од локалните избори во Македонија ќе се одржи на 17 октомври, а кампањата започнува во понеделник на 27 септември.