Денеска во Кривичниот суд продолжува судењето во случајот „Меѓународен сојуз“. Досега се одржаа неколку рочишта во кои обвинетите ги даваа своите воведни зборови.

Адвокатот на Бојан Јовановски, Сашо Дукоски во интервјуто за „Република објасни дека во овој случај има многу нелогичости.

Тој не може да си објасни како се создаде впечаток дека парите се дадени за рекет а не за идеен проект.

Кој е критериумот по кој некоја работа се смета за идеен проект а некоја работа се смета за идеен проект. Не сум сигурен дека некој во Македонија може да излаже долгодишен бизнисмен од типот на Силјан Мицевски-вели Дукоски