Оливер Спасовски, министерот за внатрешни работи ја помести прес-конференцијата за 30 минути, односно ќе се одржи во 15 часот.

Првично беше најавено дека прес-конференцијата ќе биде во 14:30 часот.

Спасовски се очекува да даде образложение за случајот „Мијалков“, односно неговото бегство.

Екс директорот на УБК Сашо Мијалков од неделата е недостапен за органите на државата.