Владиниот советник Дане Талевски го навлече гневот на граѓаните на социјалните мрежи откако на емисијата „Само Вистина“ во која дебатираше со Тимчо Муцунски ги навреди гласачите на ВМРО-ДПМНЕ.

Конкретно тој изјави дека „најголемата партија во Македонија и нејзините 450.000 гласачи се најголемо зло”.

Талески е советник на премиерот во заминување Зоран Заев и најверојатен нов амбасадор во НАТО.