Moжна е политичка кохабитација но јас на поинаков начин ќе ги практикувам надлежностите на претседателот на државата, од обраќања до вето, до Уставен суд и дипломатија, истакна кандидатот Гордана Силјановска-Давкова на вечерашната дебата.

Низ оџак ќе влезевме во НАТО, и ние му требавме на НАТО.Да се откажете од име за членство во НАТО тоа е несразмерно-рече кандидатката на опозицијата.