Лидерот на Алијансата на Албанците, Зијадин Села, нагласи дека со кандидатурата Река ги почестил сите Албанци бидејќи со овој концепт на секој Албанец му се нуди можноста за застапеност.

Не мислам на тие Албанци кои не се чувствуваат  Албанци, туку за Албанците кои се родени и пораснати со татко и мајка Албанец. Ако сакате да ги тестирате тие албански партии што се на власт колку се искрени во тоа што го прават  поканете ги да дојдат тука пред вас рамо до рамо со Стево и да ви ги бараат гласовите, но тие не можат да излезат пред вас. Тие го прават оваа само за власт и влегуваат во истата категорија со Амди Бајрам, рече Села