Денеска во центарот на Скопје беше отворен Беломорскиот клуб и читална.На отворањето пристуствуваа здруженија на Македонците од Егејскиот дел на Македонија, а дојде и лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

Најзаслужен за отворањето на овој клуб е Сотир Лукровски, претседател на здружението „Вмбел Егеј“ како и координатор на здруженијата на Македонците од Егејот.

Погледнете каква беше атмосферата на отворањето.