Обвинителката Вилма Рускоска на барање на адвокатот Сашо Дукоски образложи зошто не споменала кои се двете лица што се гледаат на снимката со Зоран Милевски во еден познат скопски локал.

Квалитетот на снимките зависи од техниката со која располагаат истражителите и тоа што и како е снимено тоа и се презентира. Освен лицата кои беа таргетирани со наредбата за следење не се спомена ниту едно друго лице и така е откако законски уредено ова во 2008 година и тука нема никаква теорија на заговор-објасни Рускоска на денешното рочиште.

Но, останува нејасно што била тема на разговор меѓу В.З и адвокатот В.А заедно со Зоран Милевски-Кичеец  и која е содржината на доказот број 148