Пред неколку недели сега специјалната обвинителка Катица Јанева направила хируршка интервенција во една од болниците во Македонија. И бил поставен прстен за намалување на желудникот за да почне процедура за слабеење, објавува Аласт М.

Според податоците, еден таков зафат варира од 7.000 – 10.000 евра, но не се знае колку точно е платено за интервенцијата.

Истиот зафат го има направено и Боки 13, три месеци претходно.

Меѓутоа, оваа интервенција не се поврзува со боледувањето што таа го отворила деновиве.