МНР за амбасадор во Швајцарија го предлага Реџеп Демири.Тој е актуелен генерален конзул во Минхен кој во јавноста е познат по низа скандали. Активен е на социјалните мрежи и не пропушта честитки поврзани со УЧК, како таа за „ослободување“ на Слупчане и Карадакун.

Честит 2 мај 2001! Стотици борци на ОНА заземаа точки за да ја заштитат татковината, правата и албанскиот дух насекаде. Засекогаш во нашите сеќавања, маченици на нацијата. Слава им”, напиша конзулот-напиша конзулот на Фејсбук пред две години.

Демири е поранешен борец на УЧК кој експресно напредуваше во дипломатијата. Особено се истакна во корона кризата кога наши граѓани кои живеат во Германија не можеа да извадат пасош.