Писмото кое премиерот Зоран Заев го доби пред неколку од новиот американски претседател Џо Бајден е всушност обичен темплејт.

Иако Заев тврдеше дека писмото е наменето за него тоа не е така.Станува збор за документ со иста содржина која кабинетот на неизбраниот претседател на САД решава кому ќе ја прати.

Во писмото се менува само името и презимето на примачот и функцијата која ја извршува. Па така од регионот, писмо со иста содржина како Заев добил претседателот на Словенија Борут Пахор и многу други шефови на држави и премиери во Европа.